Legende fyller 75 år

Av  | 26. oktober 2011 | Arkivert under: Artikler, Nyheter, sokern

Bill Wyman

En av verdens store legender innen rocken fyller 75 år. Bill Wyman er vel best kjent som bassist i bandet The Rolling Stones hvor han var med i over tredve år. Etter tiden i Rolling Stones var det Rythm Kings som ble det nye bandet.

Det derimot ikke så mange er klar over, er at Bill Wyman også er en ivrig metallsøker og veldig opptatt av arkeologi.

På slutten av 60 tallet fikk han en metallsøker i presang. Etter å ha prøvd den litt var han bitt av basillen. Og resten er historie som det heter. Han er stadig ute med metallsøkeren sin, og det er ikke få fine funn han har gjort gjennom årene.

Bill har skrevet flere bøker . De fleste er vel relatert til tiden i Rolling Stones, men han har også skrevet boken Treasure Islands (Britain`s history uncovered), som absolutt burde være av interesse for historieinteresserte.

Og han ga seg ikke der. Bill har i samarbeid med C.Scopefabrikken  i England utviklet en egen metallsøker for barn og nybegynnere, Bill Wyman Signature Detector.  C.Scope`s produkter forhandles i Norge av Eskeland Electronics AS

Bill Wyman er i disse dager aktuell med fotoutstillingen Second Nature i London. En utstilling som varer frem til 30. november.

Ingen tvil om at Bill Wyman er en driftig kar. Og kansje det er metallsøkingen som holder han ung. Det kan jo som en kuriositet nevnes at Norges Metallsøkerforening har aktive medlemmer i enda høyere alder.

Fortiden For Fremtiden gratulerer Bill Wyman så mye med 75 års dagen, og lykke til videre med sine mange prosjekter.

Tagger: , , , , ,

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


"Metal-detecting is not just for anoraks or eccentrics; it’s probably the best and the most enjoyable way of learning about our history. Bill Wyman

Verd å lese

Et stort arkeologisk utgravingsprosjekt i Ardnamurchan - Skottland har avdekket et enormt vikingfunn. Etter seks år med utgraving ble det full uttelling for arkeologene Les mer om det fantastiske funnet på BBC`s hjemmeside

Arkiv

nmfannonse