Hodetelefoner og metallsøking

Av  | 29. oktober 2011 | Arkivert under: Artikler, Metallsøkeren, sokern, Tips og Triks

Hodetelefoner er nyttig, når man er ute med metallsøkeren. Mange argumenter for det, og de viktigste er vel

  • Man har veldig mye lettere for å høre de svake signalene
  • Man stenger annen støy ute rundt seg
  • Man forstyrrer ikke omgivelsene
  •  Man øker batterienes levetid

Undervannsøkere kommer som regel med hodetelefoner som er fast monterte, så her er det ikke så store valgmuligheter. Ofte passer hodetelefonene du har hjemme, og kan brukes. Stort sett.

Men her er det også stor forskjell på kvalitet. Kvalitet koster jo ofte noe mer. Lyd gjengivelsen skal være god og de skal være behaglige å ha på seg,  også etter mange timers bruk. Ha i tankene at store varme hodetelefoner ikke nødvendigvis er det mest behagelige i sommervarmen.

En annen ting å være oppmerksom på er at når man har på hodetelefoner, stenger man lyden av omgivelsene ute. Vær ekstra obs på hva som skjer rundt deg.

En del metallsøkerfabrikanter utvikler sine egne hodetelefoner som er optimalisert for sine metalldetektorer. Enkelte leverer også trådløse varianter.

Tagger: , , , , ,

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


"Metal-detecting is not just for anoraks or eccentrics; it’s probably the best and the most enjoyable way of learning about our history. Bill Wyman

Verd å lese

Et stort arkeologisk utgravingsprosjekt i Ardnamurchan - Skottland har avdekket et enormt vikingfunn. Etter seks år med utgraving ble det full uttelling for arkeologene Les mer om det fantastiske funnet på BBC`s hjemmeside

Arkiv

nmfannonse