Norges Metallsøkerforening 20 år

Av  | 5. november 2011 | Arkivert under: Artikler, Norges Metallsøkerforening, sokern

Femte november 1991 samlet syv ivrige metallsøkerentusiaster, med Carl Andre Fronth i spissen, seg for å diskuter om Norge burde ha sin egen forening for metallsøkere. Da de gikk hjem denne kvelden var Norges Metallsøkerforening et faktum.

Foreningens første formann Carl Andre Fronth (stående), her sammen med arkologene Per Oscar Nybruget og Perry Rolfsen

Nøyaktig tyve år har gått siden denne dagen, og man kan vel trygt si at medlemsmøte på torsdag bar preg av bursdagsfeiring. Folk kom fra fjern og nær for å delta i feiringen. Ikke bare var spennet i reiseavstand stort, men også i lengden på medlemskap. Fra yngste medlem Kristian Simonsen. som hadde vært medlem i ett døgn, til tre medlemmer som hadde deltatt på stiftelsemøtet novemberkvelden for tyve år siden. Erik Rønning Johansen, Carl Andre Fronth (foreningens første formann)og Leif Lykke, alle tre fortsatt sentrale medlemmer av foreningen .

To av foreningens viktige støttespillere gjennom årene var også tilstede, som æresgjester. Arkeologene Per Oscar Nybruget og Perry Rolfsen,

Per Oscar Nybruget og Perry Rolfsen

som i gjennom alle år har sett nytten av metallsøkere i sitt arbeid med å avdekke fortiden, ja at de beæret foreningen ved å delta denne kvelden ble satt stor pris på.

Etter at viseformann Kjell Klausen hadde ønsket velkommen og påpekt at røverhistorier var tillat denne kvelden så lenge de inneholdt et visst sannhetsgehalt, ble ordet overlatt til Erik Rønning Johansen.

Og det var en spennende  reise Erik tok oss med på denne kvelden. En reise som strakte seg gjennom tyve år av foreningens historie. Erik er en utmerket historieforteller og med lybildeshow i tillegg måtte dette bli bra og det ble det selvfølgelig.

Kveldens æresgjester sa også noen ord. De poengterte hvor viktig samarbeidet med Norges Metallsøkerforening hadde vært for deres arbeid, og fortalte fra utgravinger hvor de hadde samarbeidet med foreningen. Ingen tvil om at disse historiene trollbandt kveldens forsamling.

Ikke noe bursdagsselskap uten kaker. Heller ikke dette.  Marsipankake pyntet etter alle kunstens regler og med NMF logoen som kronen på verket ble servert. Skal si den smakte. Folket spiste kake , drakk kaffe og mimret om gamle dager. Og hadde ikke ordstyrer Kjell Klausen fortalt oss at det var på tide å komme seg hjem, så hadde vi vel sittet der enda.

To av foreningens grunnleggere Erik R Johansen og Leif Lykke

En flott kveld hos en flott forening, må konklusjonen bli. En forening som startet som en drøm for syv mennesker og som har utviklet seg til en stor og samlende forening for seriøse metallsøkere. Fortiden For Fremtiden vil i tiden fremover komme med artikler som skal omhandle NMF sin historie .

Og dermed står det vel bare igjen å gratulere Norges Metallsøkerforening med de første tyve årene og ønske all lykke med de neste tyve.

Ingen bursdag uten kake

Tagger: , , , , , , ,

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


"Metal-detecting is not just for anoraks or eccentrics; it’s probably the best and the most enjoyable way of learning about our history. Bill Wyman

Verd å lese

Et stort arkeologisk utgravingsprosjekt i Ardnamurchan - Skottland har avdekket et enormt vikingfunn. Etter seks år med utgraving ble det full uttelling for arkeologene Les mer om det fantastiske funnet på BBC`s hjemmeside

Arkiv

nmfannonse