NMF medlemmer i Moss utvider tilbudet

Av  | 19. november 2011 | Arkivert under: Artikler, Norges Metallsøkerforening, Nyheter, sokern

Aage Olsen og Trygve Måleng, begge medlemmer av Norges Metallsøkerforening, forstetter med sine gode gjerninger. Etter at de gjennom noen år har arrangert aktivitetsdager for Rus og Psykiatri i Moss kommune, har de nå utvidet tilbudet sitt.

En av bøndene som har stilt jordene sine til disposisjon for Aage og Trygve, har også en far. Og denne faren er mattlærer ved Frivillighetssentralen i Moss.

Kanskje dette kunne være en aktivitet for mine elever tenkte mattelæreren,  Aimar Sorensen, og tok kontakt med Aage og Trygve. Og disse gutta fra Norges Metallsøkerforening stilte selvfølgelig opp som alltid.

Planen var i utgangspunktet å slå de nye sammen med de gamle, men da Somalierne var opptatt med skolegang på ukedagen lot ikke dette seg gjøre. Problemer er til for å løses,  og Aage og Trygve løste dette ganske enkelt ved å stille opp en lørdag.

Og lørdag for et par uker siden var alt klart. Tre spente Somaliske stilte i møkkaværet på jordet denne gråværsdagen. En kort innføring i bruk av metallsøker . Studentene tok det opplæringen veldig greit. Det tok ikke lang tid før de var igang med selve søkingen

Og dette slo virkelig an. Studentene var veldig fornøyde der de ruslet rundt med brede smil og hver sin metallsøker, under kyndig veiledning av gutta fra metallsøkerforeningen.

Funn ble det også. Jordet ga villig fra seg både knapper og mynter. Og ellers alt hva hjertet begjærer som Trygve uttalte i ettertid.

Historielesing og omvisning i området ble det også satt av tid til.

Flott innsats av Metallsøkerforeningens gutter, atter en gang.

Oppfordringen må vel bli: Har du en hobby, så del den med andre som kan ha glede av den.

Foto: Aage Olsen

Tagger: , , ,

En kommentar til NMF medlemmer i Moss utvider tilbudet

  1. Per Kristian Bjor on 20. november 2011 at 1:25 am

    Her er det bare å ta av seg hatten. Dette er virkelig folk som bryr seg om andre. Aage og Trygve har store hjerter. Stolt av disse medlemmene i NMF.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


"Metal-detecting is not just for anoraks or eccentrics; it’s probably the best and the most enjoyable way of learning about our history. Bill Wyman

Verd å lese

Et stort arkeologisk utgravingsprosjekt i Ardnamurchan - Skottland har avdekket et enormt vikingfunn. Etter seks år med utgraving ble det full uttelling for arkeologene Les mer om det fantastiske funnet på BBC`s hjemmeside

Arkiv

nmfannonse