Stort tyveri av metallsøkere

Av  | 18. januar 2012 | Arkivert under: Artikler, Nyheter, sokern

Minelab GPX 4500 (foto Minelab)

Natt til fredag forrige uke ble et vogntog fullt av metallsøkere tømt av frekke tyver. Tyveriet skjedde i Bradforddistriktet  utenfor Leeds i England. Vogntoget var på vei fra Irland til Istanbul i Tyrkia, og skjedde men det stod parkert for natten.

Metallsøkerne var av typen Minelab GPX 4500 og er spesielt konstruert for leting etter gull. Det var over 300 pakker med metallsøkere til en verdi av over 400.000 britiske pund. Noe som omregnet i norske kroner skulle tilsvare 3,6 millioner kroner.

Fortiden For Fremtiden har i dag vært i kontakt med  General manager Sheila Kelleher hos Minelab i Irland. Hun kunne fortelle at det ikke er noe nytt i saken, men at de var ganske desperate for å få metallsøkerne tilbake. De var på vei til en stor forhandler i Tyrkia  for salg og videre eksport, da de ble borte.

Kelleher fortalte også at disse spesielle metallsøkerne ikke brukes noe særlig stor grad i Vesteuropa, og at de neppe vil dukke opp i Norge. Men helt sikker kan man jo aldri være. Av samme grunn tror hun heller ikke at tyvene hadde noe særlig greie på hva de stjal

Hun sier videre at hvis noen blir tilbudt å kjøpe en metallsøker av typen GPX 4500 fra noen andre enn en autorisert Minelabforhandler så ta kontakt med Minelab eller politiet. De har full oversikt over alle serienummere på de stjålne detektorene.

Selv om hun håper at tyvene blir tatt så er det aller viktigste å få tyvegodset tilbake, så anonyme tips er også veldig velkomne.

Fortiden For Fremtiden vil selvfølgelig også være behjelpelige med å videreformidle tips, hvis noen skulle vite noe

 

En kommentar til Stort tyveri av metallsøkere

  1. Tore Nysæter on 20. januar 2012 at 5:28 pm

    Kjempefint at du legger ut slike nyheter Per.
    Da vet vi hva det kan være hvis vi ser eller hører om noen som selger slike via auksjoner eller på gata.
    Spesielt hvis det skrives at søkeren er ny i eske..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


"Metal-detecting is not just for anoraks or eccentrics; it’s probably the best and the most enjoyable way of learning about our history. Bill Wyman

Verd å lese

Et stort arkeologisk utgravingsprosjekt i Ardnamurchan - Skottland har avdekket et enormt vikingfunn. Etter seks år med utgraving ble det full uttelling for arkeologene Les mer om det fantastiske funnet på BBC`s hjemmeside

Arkiv

nmfannonse