Påskemysterium fra Kulturarv Vestfold

Av  | 3. april 2012 | Arkivert under: Artikler, Nyheter, sokern

Igjen er det bare å ta av seg hatten for Vestfold Fylkeskommune ved deres Kulturarv Vestfold. Maken til publikumsvennlige fylkesarkeologer  møter man vel sjelden ellers.  Medlemmene av Norges Metallsøkerforening har gjennom de siste årene hatt mye nytte av denne gjengen. Og det har vel vært gjensidig. Mange fine funn har blitt levert inn. Igjen et strålende eksempel på hvordan metallsøkere og arkeologer sammen tar vare på felles kulturarv.

Sammen om å ta vare på vår felles kulturarv (foto:Per Sibe)

Oversiktlige websider med masse god informasjon har Kulturarv Vestfold også.  Ikke noen form for skremselspropaganda her. Alle har vel hørt utsagnet om at finner man noe gammelt så grav det ned igjen før arkeologene  kommer og stenger jordet ditt.  På deres websider kan man lese hvordan lovverket egentlig fungerer.

Og de stopper ikke der. I dag har de jaggu lagt ut et lite påskemysterium på siden sin.  Mysteriet dreier seg om en gammel ruin på Nøtterøy. Så hvis du har tips om disse ruinene eller ganske enkelt bare har lyst på en spennende tur i påsken, så finner du opplysninger, bilder og veibeskrivelser her.

Fortiden For Fremtiden ønsker gjengen hos Kulturarv Vestfold lykke til videre med sine mange fine prosjekter og ønsker dere også en riktig god påske.

 

Tagger: , , , , , ,

En kommentar til Påskemysterium fra Kulturarv Vestfold

  1. Trygve on 3. april 2012 at 5:28 pm

    Vestfold Fylkeskommune med sin Kulturarv Vestfold =
    St0rt eksempel til efterfølge. Tusentakk !

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


"Metal-detecting is not just for anoraks or eccentrics; it’s probably the best and the most enjoyable way of learning about our history. Bill Wyman

Verd å lese

Et stort arkeologisk utgravingsprosjekt i Ardnamurchan - Skottland har avdekket et enormt vikingfunn. Etter seks år med utgraving ble det full uttelling for arkeologene Les mer om det fantastiske funnet på BBC`s hjemmeside

Arkiv

nmfannonse