Norges Metallsøkerforening i samarbeid med lokalhistorielag

Av  | 17. august 2012 | Arkivert under: Artikler, Norges Metallsøkerforening, Nyheter, sokern

Medlemmene i Norges Metallsøkerforening sier sjelden nei hvis de kan være til hjelp. Og hvis denne hjelpen dreier seg om å bidra til å redde vår felles kulturarv . Ja, da er vel nei nærmest som et fremmedord å regne.

Og i morgen, lørdag,  braker det løs igjen. Denne gangen i samarbeid med Moss Ættehistorielag. En kirkegård skal utvides og historielaget har bedt NMF om bistand til å få sjekket ut området. Fylkesarkeologens folk er ferdig med å sjekke ut området og har gitt klarsignal.

Aage Olsen (Foto: Per Sibe)

Moss Ættehistorielag er heldige. Ligger sentralt plasser i et område hvor to av Norges Metallsøkerforenings ivrigste metallsøkere og kulturminneforkjempere holder til. Nemlig Aage Olsen og Trygve Måleng. Henvendelsen var vel knapt kommet før gutta var i gang med utsjekking av kart, innbydelse til Metallsøkerforeningens medlemmer , og innhenting av nødvendige tillatelser.

Trygve Måleng (Foto: Per Sibe)

Fortiden For Fremtiden vil være til stede i morgen, for å bringe dere førstehånds informasjon om resultatet fra nok en spennende dag med Norges Metallsøkerforening.

Norges Metallsøkerforening i samarbeid med de lokale  historielag

Spennende område for metallsøkere (Foto: Trygve Måleng)

 

En kommentar til Norges Metallsøkerforening i samarbeid med lokalhistorielag

  1. lars kristian on 17. august 2012 at 11:50 pm

    Heldig er dere som bor i detektormekka:)
    Håp d dukker opp noe spennende i nerheten på helgeland snart.kos dere på tur.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


"Metal-detecting is not just for anoraks or eccentrics; it’s probably the best and the most enjoyable way of learning about our history. Bill Wyman

Verd å lese

Et stort arkeologisk utgravingsprosjekt i Ardnamurchan - Skottland har avdekket et enormt vikingfunn. Etter seks år med utgraving ble det full uttelling for arkeologene Les mer om det fantastiske funnet på BBC`s hjemmeside

Arkiv

nmfannonse