Metallsøkerenes gjørmeslag på Re

Av  | 27. september 2012 | Arkivert under: Norges Metallsøkerforening, Nyheter, Prosjekter

I går, onsdag, var det klart for tredje dag av Slagene på Re-prosjektet for 2012. Våknet til regn som fortsatt slo mot taket. En lyd jeg forsåvidt hadde blitt vant til med jevne mellomrom og varierende støystyrke gjennom natten.

Lykken står de kjekke bi. I det arkeologer og metallsøkere samlet seg til morgenmøte halv ni. Ja, nøyaktig da, ga regnet seg.

Morgenmøte med kaffe,kanelsnurrer og planlegging (Foto: Per Sibe)

Heldigvis ikke mere regn å forholde seg til. Men hvordan så jordene ut da. Eller så ikke ut da. For det gjorde de ikke. Et gjørmehav uten like.  Her var det ikke snakk om å droppe oljehyren.

Men det gjelder å se positivt på ting. Folk betaler jo i dyre dommer for å reise på gjørmebehandlig i utlandet (skal jo være så bra for huden). Her fikk vi det gratis og garantert at det var et naturprodukt.

Avansert GPS (Foto Per Sibe)

Så med godt innpakket søkerpersonell og utstyr deres beveget vi oss som en barnehage på tur utover jordene, mens vi økte en centimeter i høyde for hvert skritt vi tok. Kladdeføre kan man trygt si.

Det ble fylt mange funnposer denne formiddagen også. Om disse funnene var relevante for 1177 slaget gjenstår å se.

Freddy i dusjen (Foto: Per Sibe

Ingen vei utenom. Bare å ta seg en tur under hageslangen før man satte seg til lunsjbordet. Men, det var det verd. Marianne hadde nemlig sørget for en usedvanlig deilig suppe denne dagen. Menyen fastslo den til ertesuppe, men den var fylt med så mye andre grønnsaker og kjøttstykker at jeg finner ikke navnet helt passende. Godt gjorde det i småfrosne  mager i hvert fall. Og da er egentlig det samme hva den kalles.

Marianne sørget for deilig suppe (Foto: Per Sibe)

 

Lunsjen hadde også en ende, og ut i gjørmehavet bar det igjen. Ikke de store funnene denne ettermiddagen heller, men et par spennende gjenstander tok da turen inn til nærmere undersøkelser.

Trygve tilbake i gjørma etter lunsj (Foto: Per Sibe)

Og i det klokken slo fire, og regnet kom innom igjen ble jakten på 1177 slaget på Solberg gård avblåst for denne gangen. Torsdag flytter arkeologer og metallsøkere seg over til Linnestad for å sikre flere spor etter 1163 slaget.

Flytting til Linnestad

Jeg for min del måtte avslutte min rolle i  prosjektet for denne gangen  og sette kursen hjemover for andre avtaler, men jeg håper å få tid til å reise ned om noen ganger i den uken som er igjen.

Og med det ønsker jeg alle deltagerne lykke til på Linnestad og takker for tre veldig lærerike og fine dager.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


"Metal-detecting is not just for anoraks or eccentrics; it’s probably the best and the most enjoyable way of learning about our history. Bill Wyman

Verd å lese

Et stort arkeologisk utgravingsprosjekt i Ardnamurchan - Skottland har avdekket et enormt vikingfunn. Etter seks år med utgraving ble det full uttelling for arkeologene Les mer om det fantastiske funnet på BBC`s hjemmeside

Arkiv

nmfannonse