Atter en vellykket foreningstur for Norges Metallsøkerforening

Av  | 31. oktober 2012 | Arkivert under: Artikler, Norges Metallsøkerforening

Lørdag forrige uke var det igjen duket for en spennende metallsøkerdag for medlemmene i Norges metallsøkerforening. Området rundt Skedsmo kirke trengte sårt å bli søkt over før utbygging i området startet.

Her må jeg forte legge til at  undersøkelser av denne typen ikke er vår oppgave, men vi bidrar gjerne når arkeologene har gjort sitt eller ønsker vår bistand. I dette området har både fylkeskommunens folk og arkeologer fra Kulturhistorisk museum brukt mye av sin tid og nå fikk våre medlemmer tillatelse til legge foreningsturen sin hit.

Selv på noe kort varsel dukket det opp ca 15 medlemmer denne tidlige formiddagen. Og når den som kjørte lengst for å være med tok turen fra Molde er det i hvert fall ikke noe å si på interessen.

Været på denne årstiden er jo ikke kjent for å være stabilt, så noe kort varsel er unnskyldt. For det var nok i siste liten for denne sesongen

Klokken litt over ti sto dagens turnansvarlige og veldig historieinteresserte Per Bernhard Evensen og resten av det oppmøte detektolaget og tappet med skotuppene i mange centimeter tæla. Men mens solen steg sammen med temperaturen og tælan smeltet, informerte turgeneral Evensen om stedets historie og opplegget for dagen.

Og så ble opplegget igangsatt. Helt tydelig at arkeologene hadde gjort en grundig jobb, men en del funn ble det på oss. Det som ble fattet mistanke om at var av interesse for arkeologene og loven krever innlevert var det ikke så mye av, men det som ble funnet ble forskriftsmessig tatt hånd om for innlevering.

2 skilling 1677. Funnet av Arild Braathen. (Foto Arild Braathen)

Men en del nyere funn ble også gjort til gjengens store glede. Tæla gikk over til søle og opp av den kom det både muskettkuler og mynter fra slutten av 1600 tallet og frem til i dag.

Soldat 1700 tallet. Funnet av Arild Brathen. (Foto Arild Braathen)

Selv om det var en kald dag var nok de fleste enige om at det var verd det. Og så får vi se da om årstiden tillater en foreningstur til før vi skal begynne å åpne advendtskalender

Tysk mynt 1896. Funnet av Arild Braathen. (Foto Arild Braathen)

 

En kommentar til Atter en vellykket foreningstur for Norges Metallsøkerforening

  1. Per Bernhard Evensen on 31. oktober 2012 at 3:14 pm

    Fin rapport fra NMF søketuren ved Skadsmo kirke/ Skedmo. Må få si at folk jobba som helter for å få hull på tæla skorpa som hadde lagd seg som et lokk over feltet.
    Mvh-
    Per B.Evensen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


"Metal-detecting is not just for anoraks or eccentrics; it’s probably the best and the most enjoyable way of learning about our history. Bill Wyman

Verd å lese

Et stort arkeologisk utgravingsprosjekt i Ardnamurchan - Skottland har avdekket et enormt vikingfunn. Etter seks år med utgraving ble det full uttelling for arkeologene Les mer om det fantastiske funnet på BBC`s hjemmeside

Arkiv

nmfannonse