Spennende kveld hos Norges Metallsøkerforening

Av  | 6. november 2012 | Arkivert under: Artikler, Norges Metallsøkerforening, Uncategorized

Første torsdag i måneden samles medlemmene i Norges Metallsøkerforening til foreningskvelder i Øvre Slottsgt. 2b. Her må det vel nevnes at det kan være forandringer, spesielt i ferier og høytider men stort sett blir det slik . Og da koser vi oss med spennende temaer som ofte veldig kompetente foredragsholdere veileder oss i gjennom.

Forrige torsdag var en slik kveld. Dagens foredragsholder er det blitt en tradisjon at holder foredrag for foreningens medlemmer med jevne mellomrom. Og mannens dyktighet og fagkunnskaper samler alltid mange tilhørere. Også denne torsdagen.

Svein Gullbekk fra Myntkabinettet (Foto Per Sibe)

Mannen har selvfølgelig også et navn og det er Svein Gullbekk. De som ikke kjenner hans navn er nok ikke så veldig interessert i norsk mynthistorie heller. Men for ordens skyld la oss se hva Wikipedia sier om  Svein Gullbekk.

Svein Gullbekk er  numismatiker og førsteamanuensis ved arkeologisk seksjon, Kulturhistorisk museum, Universitetet i Oslo. Gullbekk har ansvarsområde norsk og europeisk mynt og mynthistorie fra vikingtid, middelalder og nyere tid og ordener og belønningsmedaljer og er ansvarlig for Myntkabinettet. (Kilde: Wikipedia)

I tillegg har han vært en god samarbeidspartner for  Norges Metallsøkerforening i en årrekke. Det er ikke helt få mynter foreningens medlemmer har lever inn til Svein og de andre dyktige menneskene på Myntkabinettet.  Og det er ikke helt lite kunnskap som har kommet tilbake. Akkurat slik skal det være . Fagfolk og hobbyentusiaster som sammen bidrar til å belyse og øke forståelsen for vår felles historie.

Svein Gullbekk er en engasjerende foredragsholder (foto Per Sibe)

Denne kvelden fikk vi høre mye om årets myntfunn og det var tydelig at Svein var imponert over funnene som var gjort på Gokstad det siste halvåret. Over 130 arabiske Dirhemer  er ikke noe å kimse av. Foreningens medlemmer var ikke uenige i dette. Det er jo tross alt medlemmene fra Norges Metallsøkerforening som har funnet de fleste av disse.

Et lite utvalg interessert publikum (foto: Per Sibe)

Det ble også som vanlig diskutert felles problemstillinger med Svein. Og hvordan dialogen mellom metallsøkere og Arkeologer kunne bli enda bedre. Men det var klar enighet om at det allerede har bedret seg mye de senere årene.

Ikke helt lite mynt og historiekunnskap klarte Svein å få dyttet inn i oss heller før han måtte haste videre. Tusen takk Svein Gullbekk. Vi ser allerede frem til neste korsvei.

Jubilanten Kjell Klausen (foto Per Sibe)

En flott foreningskveld tok slutt, og Fortiden For Fremtiden kan avsløre at neste foredragsholder som dukker opp 6 desember heller ikke akkurat er noen smågutt.

 

 

En kommentar til Spennende kveld hos Norges Metallsøkerforening

 1. Harald Kjelstad on 9. desember 2012 at 2:50 am

  En veldig bra kveld! Alltid hyggelig og interessant når Gullbekk er foredragsholder.
  Er du interessert i bl.a. mynt, og ikke var tilstede, er nok sjansen for at du har gått glipp av noe, tilstede…

  Fint er det også at Kjell, gentlemannen med ressurser vi i NMF lovpriser, fikk en oppmerksomhet i forbindelse med sitt jubileum.

  Fin stemning på disse møtene. NMF-medlemmer er en fin gjeng!

  Synd jeg gikk glipp av Kvist nå sist, men jeg håper han også kommer igjen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


"Metal-detecting is not just for anoraks or eccentrics; it’s probably the best and the most enjoyable way of learning about our history. Bill Wyman

Verd å lese

Et stort arkeologisk utgravingsprosjekt i Ardnamurchan - Skottland har avdekket et enormt vikingfunn. Etter seks år med utgraving ble det full uttelling for arkeologene Les mer om det fantastiske funnet på BBC`s hjemmeside

Arkiv

nmfannonse