Spennende tema for metallsøkere på torsdag

Av  | 5. desember 2012 | Arkivert under: Artikler, Kultur og historie, Norges Metallsøkerforening, Nyheter

17.mai medaljen er en medalje som mange metallsøkere får stifte bekjentskap med. Kanskje ikke så merkelig. En medalje som utgis for å brukes på selveste Norges nasjonaldag og festivitas rundt denne, var nok enkel å miste. Og så blir den liggende der da til et samfunnengasjert medlem fra Norges Metallsøkerforening får den inn på metalldetektoren sin.

Mange har vel hørt om disse medaljene. Det som kanskje ikke alle vet er at den første medaljen ble utgitt i 1881, og derfor har en lang historie bak seg. Og ikke bare er historien lang, men den er også spennende.

17.mai medalje 1916. Funnet av Kjell Gunnar Lien (Foto: K.G Lien)

Torsdag 6.desember er kveldens tema nettopp denne medaljens historie. Og det blir en spennende kveld, ikke minst fordi kveldens foredragsholder er en kapasitet utenom det vanlige.  Mannen er nemlig ingen ringere enn Kjetil Kvist

Kjetil Kvist har en mastergrad i historie, er Norges ubestridte ener på 17. mai medaljer, og er myntsamler (og handler) av yrke.

Denne kvelden skal han foredra om 17. mai medaljen som sagt. Bakhistorien og den kulturelle verdien under unions-tiden  etter unions-tiden og ikke minst under og etter krigen.

Kvist er historiker og ekspert på medaljer, ordener, mynter og sedler. Noen av oss kjenner han fra før, og andre ikke. I alle fall kan du lese mer på:

 

http://www.gullmedalje.com

 

http://twitter.com/KjetilKvist

 

http://gullmedalje.blogspot.no/

Gjett om vi gleder oss?

En kommentar til Spennende tema for metallsøkere på torsdag

  1. Ole Chr. on 5. desember 2012 at 11:07 am

    Det blir spennende!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


"Metal-detecting is not just for anoraks or eccentrics; it’s probably the best and the most enjoyable way of learning about our history. Bill Wyman

Verd å lese

Et stort arkeologisk utgravingsprosjekt i Ardnamurchan - Skottland har avdekket et enormt vikingfunn. Etter seks år med utgraving ble det full uttelling for arkeologene Les mer om det fantastiske funnet på BBC`s hjemmeside

Arkiv

nmfannonse