Litt heder og ære til Norges metallsøkerforenings medlemmer

Av  | 21. august 2013 | Arkivert under: Norges Metallsøkerforening, Prosjekter, Uncategorized

Etter to sesonger med dugnadsarbeid i form av metallsøking var tiden kommet for litt heder og ære for innsatsen som Norges Metallsøkerforenings medlemmer hadde lagt ned på Gokstad. Stedet var Hjertnes Kulturhus i Sandefjord og vertskap var Jan Bill og gjengen hans fra Kulturhistorisk museum. Datoen var satt til 27 juni.

Dessverre var dette i skoleferien, så mange var nok forhindret fra å komme, men en 12 -13 metallsøkerhelter hadde da funnet veien.

Medlemmer fra NMF klare for en fin kveld (Foto: Per Sibe)

Medlemmer fra NMF klare for en fin kveld (Foto: Per Sibe)

Litt forsinket grunnet lokale trafikkproblemer  kom det hele i gang denne vakre junikvelden. Et par fine foredrag fra Jan Bill (Prosjektleder, KHM, UiO) og Christian Løchsen Rødsrud (Utgravningsleder, KHM, UiO) levnet ingen tvil. Innsatsen fra foreningens medlemmer hadde utgjort en forskjell.

Jan Bill (Prosjektleder, KHM, UiO) (Foto: Per Sibe)

Jan Bill (Prosjektleder, KHM, UiO) (Foto: Per Sibe)

 

Christian Løchsen Rødsrud (Utgravningsleder, KHM, UiO) (Foto: Per Sibe)

Christian Løchsen Rødsrud (Utgravningsleder, KHM, UiO)( Foto: Per Sibe)

Bare første dagen i 2012 da 35 medlemmer stilte opp ble det funnet over 500 gjenstander .  Her er kan dere se et lite slideshow fra denne oppstartsdagen

Og mange, mange timers innsats fra ivrige og dyktige medlemmer vider gjennom utgravingen i 2012 og 2013 hadde selvfølgelig bidratt til videre øking av funnmassen. Dette var virkelig kvelden for å være stolt av å kunne kalle seg medlem av Norges Metallsøkerforening. En forening som hadde bidratt til å bekrefte en ny markedsplass fra vikingtid.

Men man kunne ikke bare sitte der å ta i mot skryt hele kvelden.  Funnene måtte sees nøyere på.  Og det var en fin utstilling dem hadde fått til på Hjertnes kulturhus. Mange flotte funn var utstilt og det hele var veldig smakfullt arrangert. Denne utstillingen blir stående på Hjertnes Kulturhus frem til september 2013 så er du i nærheten så er det absolutt verd en tur innom. Gratis å se den er det også. Og skulle du slumpe til å være medlem av Norges Metallsøkerforening så kan du virkelig få forstålese for hvor viktig denne foreningens aktiviteter er får vår felles kulturarv.

Funn fra Gokstad. Reddet for fremtiden.(Foto Per Sibe)

Funn fra Gokstad. Reddet for fremtiden.(Foto Per Sibe)

Og så var det mat. Stor mengder pizza og god drikke. Og ikke minst sosialt fellesskap . Arkeologer og metallsøkere i ivrig samtale om felles interesser. Ikke nødvendigvis enige om alt bestandig, men i hvert fall enige om målet.

Mat, drikke og sosialt samvær (Foto Per Sibe)

Mat, drikke og sosialt samvær (Foto Per Sibe)

Latter, gode historier, ivrige diskusjoner, vel i min bok legger det grunnlag for mer samarbeid mellom fagmiljøer og frivillige.

Til nytte for vår alles kulturarv

 

En kommentar til Litt heder og ære til Norges metallsøkerforenings medlemmer

  1. Terje Roger Olsen on 26. august 2013 at 11:49 pm

    Gratulerer med en flott og ikke minst en viktig jobb for å avdekke de skjulte kulturskattene som lå gjemt under jorda på Gokstad!

    Mvh
    Terje

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


"Metal-detecting is not just for anoraks or eccentrics; it’s probably the best and the most enjoyable way of learning about our history. Bill Wyman

Verd å lese

Et stort arkeologisk utgravingsprosjekt i Ardnamurchan - Skottland har avdekket et enormt vikingfunn. Etter seks år med utgraving ble det full uttelling for arkeologene Les mer om det fantastiske funnet på BBC`s hjemmeside

Arkiv

nmfannonse