Norges Metallsøkerforening presenterer funnene sine på digitalt museum

Av  | 6. februar 2014 | Arkivert under: Norges Metallsøkerforening

Og så var tiden kommet for Norges Metallsøkerforening til å vise frem funnene sine for et større publikum. Vise frem mange av de flotte funnene som foreningens medlemmer har reddet fra den sikre død under bakken gjennom snart 23 år. Ikke for det, mange av funnene har allerede blitt vist frem, gjennom det som er levert inn til arkeologiske myndigheter. Og som museer og utstillinger har latt publikum få beundre. Men dessverre har det vel ikke så ofte kommet frem at grunnen til at du, jeg og kommende generasjoner kan beundre disse funnene er tusenvis av timer med gratis arbeid lagt ned av ildsjelene i Norges Metallsøkerforening.

NMF åpner digitalt museum

NMF åpner digitalt museum

Men nå vil foreningen fortelle historien fra sitt ståsted.  Og det vil de gjøre digitalt. Og det er de nødt til. Etter loven så er jo mange av funnene levert inn, men bilder og minner finnes. Og i disse internett dager gir jo det muligheter som var helt utenklige for få år siden.

Gjennom de siste månedene har en liten gjeng entusiaster bygd opp et digitalt museum over funn etter å ha fått velsignelse fra et veldig oppegående styre, som også har gitt mye hjelp og støtte underveis Og på kveldens medlemsmøte var så mye på plass at det var tiden for å åpne museet. Og det er ingen tvil om at det ble godt motatt.

Men som sagt så er det en del som står igjen før det er helt ferdig. Og det vil det forhåpentligvis alltid være. Så lenge foreningens medlemmer går ut og svinger metallsøkerne sine, er sitt ansvar bevist og fortsetter og brenne for hobbyen sin, så vil det stadig være mer å fylle på med.  23 år med forenings-funn etterlater jo en del bilder også, så det er fortsatt store mengde som ikke er lagt på museet enda. Håpet er jo at mange av disse funnene også kan brukes som referanser når nye funn blir gjort, og derfor er det viktig at mest mulig informasjon er med på hvert enkelt funnbilde. Også  her står det fortsatt igjen en del arbeid. Og forbedringer  blir det sikkert også tid til.

Det fine med digitale museer er jo at åpningstidene er jo ganske så fleksible. Også dette museet. Åpent 24 timer i døgnet, året rundt.  Noe som gir deg muligheten til å besøke museet når du selv måtte ønske, og du har også muligheten til å kommentere hvis du har opplysninger rundt et spesifikt funn. Er du i tillegg så heldig at du er medlem av Norges Metallsøkerforening og har bilder av funn som du synes at fortjener en plass på museet, så må du gjerne sende de inn og sjansene er da store for at dine funn også havner her.  Til glede for mange. Denne muligheten er dog forbeholdt foreningens medlemmer. Det er de som har gjort jobben og det er resultatet av deres innsats som nå skal stilles ut.

Fortiden For Fremtiden ønsker foreningen lykke til med nysatsingen og gratulerer med nok et solid bidrag til den norske kulturarv.

Museet finner du her

2 kommentarer til Norges Metallsøkerforening presenterer funnene sine på digitalt museum

  1. Martin M on 7. februar 2014 at 12:30 am

    Spennende! Spesielt med tanke på at det er hundrevis av flere bilder som vil katalogiseres og publiseres i tiden som kommer. Dette kommer til å bli et flott museum det er jeg sikker på – dere har gjort mye, og har enda en enorm oppgave foran dere-

    skal bli spennende å se utstillingene vokse!!

  2. trygve måleng on 8. februar 2014 at 3:45 pm

    Fantastisk til lykke !!
    -Så Superbra jobba- 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


"Metal-detecting is not just for anoraks or eccentrics; it’s probably the best and the most enjoyable way of learning about our history. Bill Wyman

Verd å lese

Et stort arkeologisk utgravingsprosjekt i Ardnamurchan - Skottland har avdekket et enormt vikingfunn. Etter seks år med utgraving ble det full uttelling for arkeologene Les mer om det fantastiske funnet på BBC`s hjemmeside

Arkiv

nmfannonse